logo

LIKOVNA DELAVNICA OB MATERINSKEM DNEVU IN PREDSTAVITEV MUZEJA LOJZETA SLAKA IN TONETA PAVČKA V DRUŠTVU SLOVENCEV V BANJA LUKI

V soboto, 25. 3. 2023, je bilo dogajanje v Društvu Slovencev Triglav Banja Luka zelo pestro.

Dopoldne je bila za osnovnošolce organizirana likovna delavnica pod vodstvom likovne pedagoginje Aleše Sušnik Škedelj iz OŠ Toneta Pavčka. Učenci so izdelovali voščilnice za materinski dan. Izdelali so voščilnice s slovenskim motivom – tj. srce. Pred začetkom dela so si ogledali kratek film o materinskem dnevu, se naučili, kakšna voščila napišemo mamam, nato pa pričeli z delom. Izdelava ni bila preprosta, na koncu pa so nastali zelo lepi izdelki.

Popoldne je bila na povabilo in v organizaciji učiteljice dopolnilnega pouka slovenščine predstavitev Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka iz Mirne Peči. Vodja muzeja Ljudmila Bajc in strokovna sodelavka Mojca Lužar sta predstavili muzej, življenje in delo znanih Mirnopečanov, ob koncu srečanja pa so udeleženci zapeli Slakovi pesmi Čebelar in V dolini tihi. Manjkala ni niti slovenska potica, poskusili pa smo tudi dolenjski cviček. Prijetno druženje smo zaključili s poslušanjem pesmi Lojzeta Slaka.

Barbara Goršič

KONTAKT

Trg 8
8216 Mirna Peč
+386 7 30 78 120
muzej.mirnapec@siol.net

Obisk Pavčkovega doma v Šentjuriju na Dolenjskem
je možen za skupine po predhodnem dogovoru.

PRP LEADER EU SLO barvni