logo

Poletna muzejska noč 2020 v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka

20. junija se je v Muzeju L. Slaka in T. Pavčka v Mirni Peči odvila Poletna muzejska noč. Poletna muzejska noč  je največja promocijska akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih ustanov, ki izvajajo programe s področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture in zgodovine.

Potekala je v soboto, med 18. uro in polnočjo, vstop v muzej pa je bil ta večer za obiskovalce zastonj. Poletno muzejsko noč že vrsto let organizira Skupnost muzejev Slovenije, program je namenjen obiskovalcem vseh starosti, družinam in posameznikom, tistim, ki pogosto obiskujejo muzeje, predvsem pa tistim, ki vanje poredko ali pa sploh ne zahajajo. S pestrim in raznolikim programom se obiskovalcem vseh generacij predstavljajo slovenske institucije, ki hranijo, ohranjajo in predstavljajo kulturno dediščino, kot prostore za sproščeno, zabavno in navdihujoče preživljanje prostega časa.

Mirnopeški muzej je ponudil svojim obiskovalcem voden ogled razstave, ob 21. uri pa koncert Društva harmonikarjev Mirna Peč z naslovom »Mi smo muzikantje, ki nos′mo bele gvante«. Harmonikarji so tako kot vedno, navdušili, pohval pa je bil deležen tudi muzej, zlasti od tistih, ki so ga obiskali prvič.

KONTAKT

Trg 8
8216 Mirna Peč
+386 7 30 78 120
muzej.mirnapec@siol.net

Obisk Pavčkovega doma v Šentjuriju na Dolenjskem
je možen za skupine po predhodnem dogovoru.

PRP LEADER EU SLO barvni